Ska jag stanna kvar eller lämna min relation? Vanligaste frågan.

Godmorgon på er. Har legat och skrivit lite inatt och funderat på att oftast under mina vägledningar (med både killar och tjejer) är de vanligaste frågorna gällande om Man ska lämna eller stanna kvar i sin relation. Jag vill att ni uppmärksammar hur er relation verkligen är. Det är lätt att man hamnar i gamla vanemönster och att man inte reflekterar över onormala beteenden, som annars övergår till en destruktiv relation. Tänk efter om:

  • din partner klagar på det du gör, kan vara småsaker såsom lagar mat fel, diskar fel, städar fel eller tvättar fel. Allt du gör påpekas på ett negativt sätt.
  • din partner påpekar att du ofta uttrycker dig fel, kritiserar dina egenskaper, nervärderar din personlighet, ifrågasätter varför du beter dig på ett visst sätt i sociala sammanhang.
  • glädjen försvunnit i ditt liv, om du behöver försvara dig ofta, om du behöver förändra dig för att passa in i ditt eget liv på grund av din partners vilja och åsikter.
  • din partner förändrar sin attityd emot dig inför andra, om din partner gör sig rolig på din bekostnad, om din partner jämför dig med andra eller om din partner fryser ut dig och pratar illa om dig inför andra, exempelvis inför era barn, släkt eller vänner.

Om du känner att din självkänsla och självförtroende försämrats sedan ni blev tillsammans, då är det en varningssignal!

Många gånger handlar detta om maktspel, småsaker som hela tiden påpekas handlar om en maktkamp där partnern vill trycka ner den andre. I vissa fall handlar det om att man är ihop med en narcissist som behöver höja sig själv. Ibland framkommer det under mina vägledningar att det inte finns någon kärlek kvar till varandra. 

Om många av ovan punkter stämmer och du går i ett olyckligt förhållande så är en sak säker, spring! Sluta kämpa med en partner som inte visar respekt, kärlek, empati och omtänksamhet. Du är värd någon mycket bättre! Du är värd en partner som respekterar dina åsikter utan att du ska behöva gå i försvar. Du är värd att älskas precis som du är, det är ju dina små egenheter och dina egenskaper som gör dig till just den du är!

Tro hopp och kärlek

🌸Anna🌸
(och Till min C. Jag älskar dina små egenheter ❤️hoppas du älskar mina.. 🤪✌️😂)

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *